Skip to content

Strategiesessie: Ontwikkel een waterdichte bedrijfsstrategie met meetbare doelstellingen en actieplan in 2 weken

In een strategiegesprek kijken we samen waar het bedrijf nu staat, wat de doelen zijn en wat er voor nodig is daar te komen.

Succesvol geïmplementeerd bij:

Aan strategische ambities geen gebrek, maar ontbreekt er een concreet plan van aanpak?

De meeste organisaties limiteren zichzelf in hun potentie door ambities niet te borgen in een helder en uitvoerbaar plan.
Waarom? Dit zijn de 4 voornaamste redenen.

Er wordt hard IN de business gewerkt, maar niet AAN de business
Hierdoor staat er geen duidelijk strategisch plan op papier, met als resultaat dat iedereen druk is zonder dat je dichter naar je doelen toe beweegt.

Onvoldoende aandacht voor marktontwikkelingen
De organisatie doet al jaren hetzelfde en verdient hier een goede boterham mee. Maar omdat er te weinig wordt ingespeeld op wat de concurrentie doet en hoe de markt beweegt, stagneert de groei.

Geen concreet plan voor implementatie
Er is een strategie geformuleerd, maar hierin ontbreken duidelijk gedefinieerde processen met de benodigde (human) resources en verantwoordelijkheden. Concrete actie richting het gedefinieerde doel komt hierdoor niet of moeizaam van de grond.

Ontbrekend draagvlak binnen de organisatie
Wanneer een strategie niet in elke laag van de organisatie doorleeft wordt, zal het personeel geen prioriteit geven aan de doelstellingen. Het resultaat? Iedereen gaat op dezelfde manier door als voorheen en er verandert niks.

Een waterdichte strategie met een implementatieplan in 2 weken

strategiesessie-2

De ontwikkeling van de bedrijfsstrategie is voor veel organisaties een tijdrovend en kostbaar traject waarbij, ondanks het vele werk wat erin zit, toch vaak cruciale elementen over het hoofd worden gezien. Dat is waar wij het verschil maken.

StratScan biedt een gestructureerde no-nonsense aanpak bij het formuleren van bedrijfsstrategie met duidelijke doelstellingen en een focus op digitalisering (waar mogelijk en nuttig), organisatorische structuren en prestatieverbetering. Ons team bestaat uit gelouterde senior consultants met operationele c-level ervaring in het schrijven en laten slagen van bedrijfsstrategieën. Door te focussen op de essentie en eindeloze verkenningen achterwege te laten, vertalen we binnen twee weken de belangrijkste ambities in een uitvoerbare strategie. Hierbij ontvang je op hoofdlijnen een plan voor implementatie, wat direct met de organisatie gedeeld kan worden.

Afhankelijk van de behoeften, biedt StratScan hierna ook de mogelijkheid voor ondersteuning bij de implementatie van de strategie en de transformatie van de onderneming.

Gecertificeerd in en gebaseerd op bewezen methodes van toonaangevende instituten:

Image StratScan 1
Image StratScan 2
Image StratScan 3

De Strategy Pressure Cooker Methode geeft een Strategieproces van Marktanalyse tot Meting en Verbetering

Hoe verhoud mijn organisatie zich tot de concurrentie en wat is een toekomstbestendige positionering

Wat zijn de juiste doelstellingen voor mijn organisatie

Hoe formuleer ik een werkbare strategie

Welke organisatie structuur is er nodig voor mijn doelen

Hoe hou ik een vinger aan de pols en zorg ik dat ik on-track blijf voor mijn doelstellingen

strategiesessie-6

 Challenge je bedrijfsstrategie op:

Marktanalyse

Samen brengen we de belangrijkste spelers en ontwikkelingen in kaart om een toekomstbestendige positionering te bepalen

Interne analyse

We helpen interne sterkte- en verbeterpunten te identificeren en hiermee vanuit je kracht verder te groeien

Doelstellingen

Vanuit een holistisch perspectief formuleren van concrete en heldere doelstellingen die organisatiebreed gedragen kunnen worden

Strategie

Wanneer de ambities scherp zijn gevat in doelstellingen, werken we het ‘hoe’ glashelder uit in een uitvoerbare strategie.

Organisatie structuur

We brengen de cruciale processen in kaart en alloceren de benodigde (human) resources om ambities te realiseren

Meten en weten

Om doeltreffend te kunnen bijsturen implementeren we de benodigde KPI’s en balanced scorecards en kunnen dit in een dashboard verwerken voor real time inzichten op de progressie

Digitalisering

We nemen een bewezen aanpak om de kansen van het digitale tijdperk voor je organisatie te identificeren en te benutten.

End game

Speel je om te winnen? We helpen je met het opstellen van een helder einddoel voor je onderneming en plannen voor succes.

Plan een kennismakingsgesprek in met een van de partners

Thijs Linthorst

Thijs is the founder and managing partner of StratScan. He brings in more than 25 years of strategy and management experience at large corporates and SMEs.

Maarten Stramrood

Maarten is partner at StratScan covering the areas of digital transformation, data and technology. He has almost 20 years experience in the digital industry.

Wilko de Vette

Wilko is partner at StratScan covering the areas of business transformation, finance, restructuring and M&A. He brings in more than 25 years of experience in many finance related roles.

 Wat onze klanten zeggen over de pressure cooker methode

Thilo Orthen

Thilo Orthen

Managing Director @Viva floors

StratScan heeft ons geholpen de strategie in zo een structuur te vatten zodat de hele organisatie erachter kan komen. Het is de kern van de organisatie waar we altijd naar terug kunnen refereren. Het komt goed en professioneel over en het geeft gewoon heel veel houvast.

Ulas Biter

Ulas Biter

Founder and Surgeon @ TULP MC

StratScan heeft me geholpen de ideeën die ik in mijn hoofd had te challengen en als concrete doelstellingen op papier te zetten. Het heeft mij de structuur en het plan gegeven waar ik mijn onderneming mee heb opgezet.

Ronald Kunneman

Ronald Kunneman

Director @ Thal Thechnologies

We hebben de pressure cooker workshop gedaan vrij snel nadat ik was aangesteld. We zaten toen met uiteenlopende ideeën over de toekomst. Thijs heeft ons geholpen hier speerpunten uit te formuleren en deze heel concreet te maken. Op deze manier konden we capaciteit wegnemen bij de ondernemer en focus aanbrengen in de verticals. Het heeft ons geholpen om het jaar erop onze groeidoelstellingen te realiseren.

Strategiesessie pressure cooker

info@stratscan.com
Capittenweg 22B
1261 JM Blaricum

Webdevelopment by Graphic Dynamics